2dlreduceret grøntsagsfondeller 1 grøntsagsbouillon terning rørt ud med 2 dl kogende vand
ca. 8dl vand
1dlvegetabilsk madlavningsflødefx på havre, ris- eller kokos
olivenolie til stegning
salt og peber
Topping
100gshiitake svampeeller champignon
2-3skiver brød
240gkogte kikærtersvarer til en dåse drænede kikærter
1lille håndfuldfrisk rosmarin
1tsk sød paprika
1tsk røget parika
salt og peber
Sådan gør du
Skær løg og hvidløg i grove stykker. Varm en stor gryde med lidt olie, hæld løg og hvidløg i gryden og steg indtil løgene er gennemsigtige.
Skræl jordskokker og skær skrællen af knoldselleri. Skær begge i grove stykker og tilsæt til gryden sammen med grøntsagsfond og vand. Bring grydens indhold i kog og lad det koge med låg ved middelhøj varme indtil rodfrugterne er møre.
Tilsæt madlavningsfløde og blend suppen helt cremet med en stavblender. Smag til med salt og peber.
Topping
Skær svampe i tynde skiver, brød i croutoner. Hæld væsken fra kikærterne og skyl dem grundigt.
Varm en pande med lidt olie og steg først svampe et par minutter, tilsæt brødcroutoner, kikærter, rosmarin og krydderierne. Steg det godt igennem i ca. 5 minutter, så alle ingredienserne får en let gylden farve.
Server suppen med den skønne topping og ekstra friskkværnet peber.