Go Back
+ servings

Linsesteg - vegansk julesteg

En smagfuld julesteg med årstidens grøntsager pakket ind i en luftig butterdej. Perfekt til vegetarer og veganere til jul.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid45 minutter
Antal: 6 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 1 porre
  • 250 g champignon
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1/2 tsk muskatnød
  • 240 g kogte grønne linser svarer til en dåse/karton drænet
  • 80 g grofthakkede valnødder eller hasselnødder
  • 50 g havregryn
  • 1 dl madlavningsfløde fx på havre eller ris (gem 1 spsk til pensling)
  • 1/2 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 pakke butterdej tjek ingredienslisten om den er vegansk (det er de fleste)
  • 1 håndfuld frisk timian
  • Flagesalt til topping

Sådan gør du

  • Snit porre i tynde skiver, skær champignon i grove stykker og hvidløg i små stykker. Varm en pande med lidt olie og steg grøntsagerne møre. Tilsæt krydderier: stødt spidskommen, koriander og muskatnød.
  • Tilsæt linser, de grofthakkede nødder, finthakket timian og madlavningsfløde. Lad det simre i 5 minutter under omrøring. Smag til med salt og peber. Hæld pandens indhold i en skål og tilsæt havregryn. Blend fyldet groft med en stavblender - så der stadig er bid og stykker af grøntsager og linser. Lad fyldet køle HELT af (vigtigt!) før du samler din steg.
  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Læg butterdej ud på et stykke bagepapir på en bageplade. Fordel fyldet på midten af af dejen og skær strimler langs siden af fyldet (jeg deler en video på min instagram d. 1 december). Flet butterdejen overfyldet og pensl et tyndt lag madlavningsfløde, drys med flagesalt og finthakket frisk timian. Bag stegen i ca. 30 minutter.
  • Din steg er nu klar til servering - passer perfekt på julebordet sammen med en lækker sovs, kartofler, en sprød kålssalat, rødkål og brunede kartofler.