Go Back
+ servings

Noodle Bowl - Nudelsalat med chili-sojadressing og ristede sesamfrø

Denne bowl er blot til inspiration - brug de grøntsager du har liggende - du kan også servere en peanut butter dressing til og skifte proteinkilden ud.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid20 minutter
Ret: Aftensmad, Frokost
Antal: 2 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 200 g risnudler eller en anden slags nudler
  • 200 g frosne afskallede edamamebønner
  • ca. 30 g sesamfrø
  • 200 g tofu medium firm eller firm
  • 1 tsk gul eller rød karrypasta
  • 2 gulerødder
  • 1/2-1 rød peberfrugt
  • 1-2 forårsløg eller 1 lille løg

Chili-Sojadressing

  • 3 spsk sojasauce
  • 4 spsk sød chilisauce
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2-1 tsk tørrede chiliflager

Sådan gør du

  • Kog risnudlerne efter pakkensanvisning og skyl dem herefter hurtigt i koldt vandt så de ikke klistrer sig sammen.
  • Hæld kogende vand over edamamebønnerne og lad dem stå i ca. 5 minutter. Si herefter vandet fra.
  • Rist sesamfrø på en tør pande og rør rundt undervejs, sørg for at de ikke brænder på. Rist til de er gyldne og har en skøn ristet duft. Hæld dem i en skål og stil til side.
  • Skær tofu i tern. Brug samme pande som du har ristet sesamfrø. Tilsæt lidt olie og steg tofu med karrypasta til det får en gylden farve.
  • Skær peberfrugt i små tern og brug en grøntsagsskræller til at skrælle gulerodsstrimler. Skær forårsløg/løg i tynde skiver.

Chili-Sojadressing

  • Rør din dressing sammen ved at blande sojasauce, chilisauce, revet/presset hvidløg og chiliflager. Server til din noodle bowl.
  • Saml din bowl med de kogte nudler, edamamebønner, revede gulerødder, tofu, peberfrugt, løg, chili-sojadressing og ristede sesamfrø.