Go Back
+ servings

Bagte kartofler

Nemme bagte kartofler med sprød skal og uden brug af sølvpapir.
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid1 time 3 minutter
Samlet tid1 time 20 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: dansk
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 4-6 bagekartofler 1 per person
  • 3-4 spsk olivenolie
  • ca. 1 tsk salt fx flagesalt

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Skyl og skrub let bagekartoflerne og tør dem let med et rent vistestykke.
  • Skær et dybt kryds på midten af hver kartoffel, lidt over halvvejs ned igennem, men sørg for ikke at skære hele vejen.
  • Smør et ildfast fad med olie. Pensel kartoflerne med olie og drys med salt (evt. også tørrede urter hvis du har lyst).
  • Bag kartoflerne i ovnen i ca. 1 time og 15 minutter. Indtil du let kan stikke en skarp kniv igennem kartoflen.
  • Serveringsforslag: En lækker frisk salat, veggiedeller og en dressing eller tzatziki.