Go Back
+ servings

Tikka masala med blomkål og tofu

Denne lækre gryderet erinspireret af den Indiske Tikka Masala der er en klassisk og kendt indisk ret.Min udgave er med blomkål og tofu.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid35 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 1 løg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 1 blomkålshoved
  • 1 blok fast tofu (250 g drænet vægt)
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1/2-1 tsk chiliflager
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk tomatpure
  • 1 tsk friskrevet ingefær
  • 1 dl vand
  • 1 g dåse hakkede tomater
  • 1 g dåse kokosmælk
  • olie til stegning fx kokos- eller rapsolie
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 lime

Til servering

  • ris
  • frisk koriander

Sådan gør du

  • Start med at snitte og hakke. Hak løg og hvidløg fint. Skær blomkålhovedet i småbuketter. Skær tofu i tern.
  • Varm en wok og rist alle krydderierne på den tørre pande. Hæld lidt olie på panden og tilsæt tomatpure og friskrevet ingefær. Steg løg og hvidløg med krydderierne et par minutter imens du rører rundt og tilsæt 1 dl vand.
  • Smid blomkålsstykkerne og tofu på panden. Tilsæt også de hakkede tomater og kokosmælk. Rør det hele sammen og bring det i kog. Lad det herefter simre ved middel varme i ca. 25 minutter til blomkålsstykkerne er kogte, men ikkeoverkogte.
  • Smag til med lidt sojasauce og frisk limesaft. Server fx med ris og frisk koriander eller finthakket spinat.