Go Back
+ servings

Karrysauce med grøntsager til veganske boller i karry

Cremet og lækker karrysauce med masser af smag og fylde. Saucen er baseret på grøntsager, røde linser, vegetabilsk madlavningsfløde og rigeligt med karry. Oplagt at bruge til boller i karry i en grønnere udgave.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid25 minutter
Ret: Aftensmad
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 porre ca. 50-60 g
  • 50 g fennikel
  • 50 g bladselleri
  • 200 g gulerødder
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 tsk løgpulver
  • 1-2 spsk mild til medium stærk karry
  • 100 g røde splitlinser
  • ca. 1 liter grøntsagsfond eller kogende vand med 1 bouillonterning
  • 2,5 dl vegetabilsk madlavningsfløde fx på havre eller soja
  • 1 spsk hvidvinseddike kan undlades
  • 1 spsk gærflager kan undlades
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Varm en gryde med olivenolie. Snit alle grøntsagerne groft: porre, fennikel, bladselleri, gulerødder og hvidløg. Hæld dem i gryden og lad dem stege til porrer bliver let gyldne. Tilsæt også løgpulver og karry, juster mængden efter hvor stærk din karry er.
  • Tilsæt røde linser sammen med grøntsagsfond eller bouillonvand. Bring grydens indhold i kog, skru ned for varmen og lad det småkoge i ca. 10 minutter til grøntsagerne er kogt møre.
  • Blend grydens indhold helt cremet, enten i en blenderkande eller brug en god stavblender. Skru ned til lav-middel varme, så saucen ikke koger op. Tilsæt madlavningsfløde, hvidvinseddike og gærflager. De sidste to kan undlades.
  • Hvis du synes saucen er for tyk kan den altid fortyndes med lidt ekstra vand. Smag saucen til med salt og peber, evt. også ekstra karry.
  • Server med dine yndlings "boller", fx planteboller, grøntsagsboller, linseboller, falaler, kødboller eller hvad du nu foretrækker. Server fx med ris. Ekstra topping kan være finthakket rød peber og spinat, det kan også være stegte svampe eller finthakket æble.