Go Back

Buddha Bowl med Spidskålssalat med Citron-Vinaigrette, Bagte Søde Kartofler, Ristede Kikærter, Avocado og Tahindressing

Forb. tid25 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid25 min
Ret: Salat
Køkken: dansk
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

Bagte søde kartofler

  • 500 g søde kartofler
  • olivenolie
  • 1 spsk tørret basilikum
  • salt

Råkostsalat

  • 1/2 rød spidskål
  • 4-5 gulerødder
  • 1-2 æbler

Citron Vinaigrette

  • 1/2 citron
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • 3 spsk extra jomfru olivenolie
  • 1 spsk sirup fx ahorn- eller kokossirup
  • salt og peber

Ristede kikærter med ingefær og soja

  • 1 spsk olivenolie
  • 240 g kogte kikærter
  • 2 tsk friskrevet ingefær alternativt 1 tsk tørret og stødt ingefær
  • 3 spsk sojasauce
  • 1-2 spsk sirup fx ahorn- eller kokossirup

Tahindressing

  • 3 spsk tahin
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 fed hvidløg kan undlades
  • 0,5-1 dl vand
  • salt

Sådan gør du

Bagte søde kartofler

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skyl og skrub de søde kartofler, skær dem i grove tern og vend dem med olivenolie, tørret basilikum og lidt salt. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 20 minutter.

Råkostsalat

  • Skær spidskål over på langs, fjern det groveste stilk og snit kål så fint som muligt. Masser kålen med fingrene i et par minutter, så den bliver blødere. Skræl og skær gulerødder i helt fine stykker. Skær også æble i små tern. Bland salaten sammen med citron-vinagrette.

Citron-Vinaigrette

  • Pisk saften fra en halv citron sammen med æblecidereddike, dijonsennep, olivenolie og sirup. Smag til med salt og peber. Server til salater, fx ovenstående råkostsalat.

Ristede kikærter med ingefær og soja

  • Varm en pande med lidt olivenolie og hæld de kogte kikærter på panden. Tilsæt også frisk ingefær og sojasauce, lad dem stege kortvarigt og tilsæt tilsidst sirup, lad det karamellisere hurtigt og tag panden af varmen. Kikærterne er klar til servering, brug dem som topping til salater.

Tahindressing

  • Blend tahin sammen med citronsaft, et presset fed hvidløg og vand lidt efter lidt til konsistensen er cremet. Smag til med lidt salt. Server dressingen til salater.

Servering

  • Vend råkostsalaten med citron-vinaigrette og server med bagte søde kartofler, ristede kikærter, avocado skåret i skiver eller tern og tahindressing.