Go Back

Vegansk Jordbær-Rabarber Crumble Tærte

Mine jordbærplanter blomstrer nu og om lidt er både jordbær og rabarber i sæson. Denne crumble tærte er så nem at lave og smager af sommer.
Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Ret: Dessert
Køkken: dansk
Antal: 6 personer

Ingredienser

Jordbær-Rabarbergrød

  • 350 g rabarber friske eller fra frost
  • 350 g jordbær friske eller fra frost
  • 4 spsk sukker fx rør- eller kokossukker
  • 1 tsk vaniljepulver eller 1 vaniljestang

Crumble med havregryn og nødder

  • 150 g grovvalsede havregryn
  • 100 g grofthakkede nødder fx pistacienødder eller mandler
  • 1 dl sirup fx ahornsirup
  • 2 spsk rapsolie
  • 1 knivspids salt

Til servering

  • Flødeskum fx soja- eller havreflødeskum

Sådan gør du

Jordbær-Rabarbergrød

  • Varm en gryde og tilsæt rabarber og jordbær skåret i grove stykker. Tilsæt evt. en smule vand, hvis det er nødvendigt. Tilsæt sukker og vanilje. Lad det koge indtil det bliver en dejlig tyk grød som minder om en marmelade.

Crumble med havregryn og nødder

  • Bland havregryn og nødder i en skål og tilsæt sirup, rapsolie og en lille nip salt. Bland det godt sammen med en ske eller med fingrene.

Bagning af kagen

  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Hæld Jordbær-Rabarbergrøden i en tærteform (eller andet ovnfast fad). Top med din crumble. Bag tærten i ovnen i ca. 20-25 minutter (afhængig af ovnen) indtil din crumble er gylden på toppen.
  • Lad kagen køle af og server med soja- eller havreflødeskum.