Go Back
+ servings

Pasta med Flødesovs, Svampe og Asparges

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid20 minutter
Ret: Aftensmad, Store måltider
Køkken: dansk
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 400 g pasta fx Paccheri eller fuldkornspenne
  • 1 lille løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 3 dl grøntsagsfond alternativt 3 dl kogende vand rørt op med grøntsagsbouillon
  • 1/2 tsk muskatnød
  • 1 tsk chiliflager
  • 2 tsk majsstivelse
  • 2,5 dl vegetabilsk madlavningsfløde fx havre- eller sojafløde
  • 250 g svampe fx champignon eller shiitake
  • 1 bundt friske asparges
  • 240 g kogte grønne linser
  • olivenolie til stegning
  • friskkværnet peber
  • salt

Sådan gør du

  • Kog pasta efter pakkens anvisning. Imens kan du begynde på sauce og topping.
  • Hak løg og hvidløg helt fint. Varm en gryde med lidt olivenolie og svits løg og hvidløg et par minutter til løgene begynder at blive gennemsigtige. Tilsæt grøntsagsfond, muskatnød og chiliflager og lad grydens indhold simre lidt. Rør majsstivelse op med et par spiseskefulde vand i et glas for sig selv, så det bliver opløst og hæld det med i gryden.
  • Skru ned til middel varme og tilsæt nu madlavningsfløde. Lad det små simre et par minutter og smag til med salt og peber. Det er vigtigt at du ikke koger det ved for høj varme, da fx sojafløde vil skille ved for høje temperaturer.
  • Nu til topping: Skær svampe i skiver og asparges i mindre stykker. Varm en pande med lidt olie og steg først svampene til de bliver let gyldne og svinder ind. Tilsæt herefter aspargesstykkerne, sørg for ikke at overstege asparges. Tilsæt til sidst de kogte linser så de også bliver varmet op. Tilsæt lidt salt og peber.
  • Si vandet fra det kogte pasta og vend pasta med flødesovsen. Server den cremede pasta med svampe og asparges topping ved siden af. Stil gerne en peberkværn på bordet, så retten kan serveres med friskkværnet peber.

Noter

Retten er hurtig at lave og jeg vil anbefale dig at lave den på dagen eller dagen før.