Go Back

Saftige boller med pastinakker, rugmel og hørfrø

Lækre boller med pastinakker der gør bollerne ekstra saftige i flere dage. Bag dem ekstra store (ca. 12 stk) og brug dem som sandwichboller eller bag dem små (ca. 18 stk.) og spis dem vegansk smørbar eller andet lækkert pålæg.
Forb. tid15 min
Tilb. tid20 min
Hævetid1 t 30 min
Samlet tid2 t 5 min
Antal: 18 boller
Forfatter: Johanne Mosgaard

Equipment

  • En røremaskine eller en skål og en røreske
  • Bagepapir eller silikonemåtte

Ingredienser

  • 50 g gær
  • 1 tsk salt
  • 6 dl lunken vand
  • 2 dl soja- eller havreyoghurt
  • 100 g rugflager
  • 50 g hørfrø
  • 200 g fintrevet pastinak
  • 250 g rugmel
  • ca. 700 g hvedemel

Sådan gør du

  • Rør gær ud med salt og lunken vand. Det er oplagt at bruge en røremaskine, men dejen kan også røres sammen i en skål. Tilsæt yoghurt, rugflager, hørfrø og fintrevet pastinak. Tilsæt også rugmel og lad røremaskinen køre lidt.
  • Tilsæt hvedemel lidt efter lidt og lad røremaskinen køre imellem. Lad røremaskinen ælte dejen rigtig godt igennem i op til 10 minutter. Lad dejen hæve i en times tid i røremaskinens skål, på køkkenbordet og tildækket med et rent viskestykke.
  • Beklæd to bageplader med bagepapir og brug nu to spiseskeer til at forme dine brud. Prøv og form dem så runde som muligt. Dæk bollerne med rene viskestykker. Lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.
  • Tænd ovnen til 200 grader varmluft. Bag hver bageplade for sig selv i ca. 20 minutter. Lad bollerne køle af på en rist inden servering (ellers vil de være lidt klæg). Server f.eks. med vegansk smørbar eller brug bollerne som sandwich boller.