Go Back
+ servings

Veganske Chocolate Chip Cookies

Mine cookies er chewvy, men også sprøde, de er saftige, men krummer stadig.
Ret: Grøn jul, Sødesager
Antal: 6 kæmpe cookies
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 100 g vegansk smørbar blok
  • 100 g sukker, f.eks. kokossukker eller rørsukker
  • 1 dl sirup, f.eks. ahornsirup
  • 1 tsk vaniljepulver eller 1 vaniljestang
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk potaske (rørt ud i lidt vand)
  • 1 knivspids havsalt
  • 200 g hvedemel eller sigtet speltmel
  • 150 g veganske chokoladeknapper eller grofthakket chokolade

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. 
  • Smelt smørbar blok i en gryde, tilsæt sukker og sirup og lad det små koge, så sukkeret bliver opløst. 
  • Tag sukkermassen af varmen og hæld det i en stor skål. Lad sukkermassen køle lidt af inden resten af ingredienserne tilsættes (så chokoladen ikke smelter).
  • Tilsæt vanilje, bagepulver og potaske (rørt ud i et par teskefulde vand). Rør det hele godt sammen. Tilsæt også chokoladeknapper eller grofthakket chokolade. 
  • Tilsæt mel lidt efter lidt, brug en dejskraber eller en grydeske til at røre dejen godt sammen. 
  • Du kan enten lave 6 kæmpe cookies eller 12 små. Bag de store cookies i ca. 15-16 minutter, hold godt øje med dem. Eller bag de små cookies i ca. 12-13 minutter. 
  • Lad dine cookies køle helt af. De bliver først sprøde når de er helt kolde. 
  • Server med en kop varm kakao.