Go Back
+ servings

Linsegryde med couscous, gulerødder og tomatsauce

Skøn og cremet gryderet med linser, couscous og gulerødder toppet med frisk persille. Et mættende måltid som kan serveres som en rustik suppe, måske med lidt brød til. 
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid1 time
Ret: Store måltider
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 2 dl tørrede delikatesselinser
  • 2 dl couscous
  • 1-2 tsk sød paprika
  • 2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 5-6 gulerødder
  • 1-2 spsk æblecidereddike
  • 400 g mosede el. hakkede tomater
  • 1 spsk tomatpuré
  • 2,5 dl vegetabilsk madlavningsfløde
  • Friskkværnet peber
  • Havsalt
  • 1 lille bundt frisk persille

Sådan gør du

  • Start med at koge linser i 5 dl letsaltet vand i ca. 20 minutter. Alternativt kan du bruge linser på dåse der er kogt på forhånd.
  • Hæld couscous i en lille skål og tilsæt 5 dl kogende vand. Lad det stå og trække i 5-10 minutter imens du laver retten.
  • Svits sød paprika på en tør pande, vælg en stor pande så hele retten kan tilberedes der på.
  • Hak løg og hvidløg fint og tilsæt på panden sammen med ca. 1 dl vand for at vandstege dem.
  • Halver gulerødder på langs, skær i aflange stykker og til sidst i helt små tern. Tilsæt til panden og lad dem stege i et par minutter.
  • Tilsæt æblecidereddike og mosede tomater og bring pandens indhold i kog. Skru ned til middel varme og lad det simre indtil gulerødderne er kogt al dente.
  • Tilsæt nu madlavningsfløde, kogte linser og couscous, samt rigeligt peber og havsalt. Lad retten simre i yderligere et par minutter. Smag til med ekstra paprika, peber og salt
  • Hak persille fint og drys til sidst ud over retten.Server retten som en rustik suppe og gerne med lidt brød til.