Go Back

Krydrede Mexicanske Ris

Forb. tid10 min
Tilb. tid40 min
Samlet tid50 min
Ret: Hovedret
Køkken: Mexicansk
Antal: 4
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 4 dl ris fx brune ris
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 friske jalapeños
  • 2 dl grøntsagsfond
  • 400 g hakkede tomater svarer til en dåse
  • 2 spsk tomatpuré
  • 100 g søde majs fra frost eller dåse uden tilsat sukker
  • 150 g kogte sorte bønner
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 lime
  • olivenolie til stegning

Mexicansk krydderiblanding

  • 2 tsk sød paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk sort peber
  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du

  • Kog ris efter pakkens anvisning. Typisk skal du bruge 8 dl vand til 4 dl ris. Brune ris skal koges i op til 35 minutter, hvorimod parboiled ris har kortere kogetid. Kog dem gerne al dente - så de ikke er helt gennemkogte.
  • Pil hvidløg og løg og hak dem begge fint. Fjern stilk og kerner fra jalapenõs og hak dem i små stykker. Varm en stor pande og svits først krydderierne af på den tørre pande et par minutter.
  • Tilsæt en smule olie og svits de finthakkede ingredienserne i et par minutter. Tilsæt grøntsagsfond, hakkede tomater og tomatpuré. Vend nu de kogte ris på panden sammen med majs og bønner.
  • Lad risene simre lidt og lad dem gerne få lidt stegeskorpe, men sørg for at røre rundt i det, så det ikke brænder på. Hak frisk koriander og skær lime i skiver. Top risen med finthakket koriander og lidt limesaft. Smag de krydrede ris til med ekstra salt og peber.
  • Server til mexicansk mad, fx bløde tacos som på billedet, burritos eller lav en lækker salat.

Noter

Serveringsforslag: På billedet af jeg serveret de krydrede ris i små færdigkøbte tortillapandekager som jeg har stegt let på panden med lidt olivenolie. Ovenpå har jeg serveret små blomkålsstykker som jeg også har stegt på panden med lidt olie og salt indtil de er let gyldne. Jeg har også lavet en cashewdressing (se opskrift), en cremet guacamole (se opskrift), refried beans, en lækker færdigkøbt salsa og ekstra frisk koriander på toppen. Blue corn tortilla chips til at snacke ved siden af!