Go Back
+ servings

Linse Masala med svampe og spinat

Skøn og aromatisk gryderet med linser, kokosmælk, svampe og spinat.
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid20 minutter
Køkken: glutenfri, Indisk, oliefri
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 tsk. garam masala
  • 2 tsk. madras karry
  • 1/2 tsk. tørret ingefær
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 dl vand
  • 1/2 grøntsagsbouillonterning
  • 680 g mosede tomater alternativt blendede hakkede tomater
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 240 g kogte delikatesse eller grønne linser svarer til en dåse drænede linser
  • 1 dåse kokosmælk
  • 100 g frisk spinat
  • sojasauce, tamari eller salt efter smag tamari og salt for glutenfri
  • 200 g brune svampe eller almindelig champignon til servering
  • 200 g brune ris til severing

Sådan gør du

  • Varm en stor pande og svits alle krydderier på den tørre og varme pande.
  • Hak hvidløg og løg fint og tilsæt på panden. Tilsæt vand lidt efter lidt for vandstegning og steg indtil løgene er gennemsigtige. Tilsæt samtidig bouillonterning så den opløses i vandet.
  • Tilsæt mosede tomater, tomatpuré, de kogte linser og kokosmælk. Lad retten simre i 5-7 minutter.
  • Tilsæt til sidst frisk spinat og vend det i gryderetten så det svinder ind.
  • Smag til med ekstra krydderier og sojasauce, tamari eller salt.
  • Skær svampe i skiver og steg dem ved middel varme på en tør pande. Vend dem rundt i ny og næ. Server de stegte svampe til gryderetten.