Go Back
+ servings

Veganske pandekager

Klassiske veganske pandekager uden mælk og æg. Skønne som dessert med friske bær eller brug dem til en pandekagelagkage som vidst på billedet.
Forb. tid20 min
Samlet tid20 min
Ret: Dessert
Køkken: dansk
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 4 dl plantedrik f.eks. havremælk eller mandelmælk
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk vaniljepulver eller vaniljesukker
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 2 spsk sukker fx kokos eller rørsukker
  • 200 g hvedemel
  • olie til stegning fx raps- eller kokosolie

Sådan gør du

  • Pisk alle ingredienserne sammen med et piskeris. Pisk det godt, så der ikke er klumper i dejen.
  • Lad dejen stå på køkkenbordet og trække et kvarters tid inden du begynder og stege pandekagerne. 
  • Varm en pande til middel varme (ikke for varm) med lidt olie.
  • Fordel ca. 1 dl dej på panden, sørg for hurtigt at få fordelt dejen til hele panden ved at tippe panden.
  • Steg pandekagerne til de er let gyldne på begge sider. Fortsæt med resten af dejen.
  • Server pandekagerne med dit yndlings fyld! Fx sukker og syltetøj eller is.

Noter

Til ovenstående pandekagelagkage skal du gange opskriften med fire.