Go Back
+ servings

Tofugryde med rød karry, peanutbutter, kokosmælk og lime

Proteinrig gryderet med masser af fylde og smag.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid25 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 400 g fast tofu*
  • 1-2 spsk olivenolie
  • 1-2 tsk rød karrypasta
  • 1 spsk peanut butter
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1-2 spsk sojasauce
  • 1/2-1 øko lime
  • 2 forårsløg
  • 1 lille håndfuld frisk koriander

Til servering

  • ris

Sådan gør du

  • Pres overskydende væske ud af din tofu med et rent viskestykke og skær tofu i tern. Varm en stor pande med olie og steg først din tofu sprød og gylden.
  • Tilsæt rød karrypasta og peanut butter på panden. Tilsæt kokosmælk lidt efter lidt imens du rører karrypasta og peanut butter ud med en grydeske, så du får en cremet sauce. Riv lidt limeskal over retten, skær lime over i to og tilsæt saften fra lime (efter smag).
  • 
Lad gryderetten simre i 5-7 minutter og smag til med sojasauce - evt. ekstra karrypasta, hvis du vil have mere spice. Top panden med finthakkede forårsløg og frisk koriander. Server med ris.

Noter

*Husk at gå efter en fast tofu og ikke den der kaldes silke / silken tofu. Fast tofu fås i de fleste supermarkeder, Netto, Rema, SuperBrugsen, Kvickly, Føtex, Aldi osv. 
Du kan også erstatte tofu med en anden proteinkilde efter eget valg.