Go Back
+ servings

Citronpasta med sæsonens grønt

Forb. tid10 minutter
Samlet tid20 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 1-2 løg
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 1 squash eller 2-3 mini squash
  • 1 bundt bimi (du kender dem måske som asparges broccoli)
  • 3-4 fed hvidløg
  • 2 citroner
  • 240 g kogte grønne eller beluga linser
  • 300 g pasta fx linguine eller fettucine
  • friskkværnet peber
  • salt
  • pastadrys* eller parmesan

Sådan gør du

  • Kog pasta eller pakkens anvisning (gem 2 dl af kogevandet).
  • Hak løg fint. Varm en stor pande med olie og steg løg gyldne. Skær squash i skiver og tilsæt på panden sammen med bimi. Hak hvidløg helt fint og tilsæt på panden. Drys med lidt salt og steg grøntsagerne i et 5 minutter.
  • Tilsæt saften fra en citron. Tilsæt også linser. Tilsæt det kogte pasta samt lidt af kogevandet. Smag gerne til med salt.
  • Drys med pastadrys eller parmesan samt godt med fintrevet citronskal (kun del gule del - da det hvide er bittert) + friskkværnet peber.

Noter

*Pastadrys: 80 g cashewnødder, 2-3 spsk gærflager og 1/2 tsk salt hakket helt fint sammen til en drys