Go Back
+ servings

Cremet grøntsagsgryde med squash, svampe og tomater

Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 2 små løg
  • olivenolie til stegning
  • 250 g champignoner eller portobellosvampe
  • 1 squash
  • 2-3 fed hvidløg
  • 500 g cherrytomater
  • 200 g seitan (hvedeprotein) eller anden valgfri proteinkilde
  • 1 grøntsagsbouillon terning
  • 2 tsk sød paprika
  • 1 tsk cayennepulver kan undlades)
  • 1 tsk stødt koriander
  • 2,5 dl madlavningsfløde eller cuisine fx på ris- eller havre
  • 2 spsk tomatpuré
  • friskkværnet peber
  • salt
  • frisk timian

Til servering

  • 400 g pasta, ris eller kartoffelmos

Sådan gør du

  • Pil løg og skær dem i tynde skiver. Varm en stor wok med lidt olivenolie og steg løg til de er møre og gennemsigtige. Rens svampe og skær dem i skiver, tilsæt til wokken og steg til svampene er svundet ind.
  • Skær squash i små tern, hak hvidløg fint, halver tomater og skær seitan i små tern. Tilsæt grøntsagerne til wokken sammen med krydderier og bouillon. Steg grøntsagerne godt igennem i 5 minutter. Tilsæt madlavningsfløde og tomatpuré og lad retten simre i yderligere ca. 10 minutter indtil grøntsagerne er kogte (uden at være overkogte).
  • Smag retten til med rigeligt friskkværnet peber og salt. Ønsker du mere spice, kan du tilsætte lidt mere cayennepeber. Vend med kogt pasta og top med frisk timian. Retten kan også serveres med ris eller kartoffelmos.