Go Back
+ servings

Cremet og proteinrig sauce med silketofu og cashewnødder

Server med 400 g pasta, brug den som dip til grøntsagsstænger eller som dressing på bagte grøntsager eller salat.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid5 minutter
Samlet tid15 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 120 g cashewnødder (ca. 2 dl)
  • 300 g silketofu
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 fed hvidløg (kan undlades)
  • ca. 2,5 dl vand
  • 1 tsk dijonsennep eller sød sennep
  • 1/2-1 tsk muskatnød
  • 3 spsk gærflager
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Afhængig af hvor kraftig din blender er - så stil gerne cashewnødder i blød. Enten 4 timer før i koldt vand eller minimum 30 minutter før med kogende vand.
  • Blend alle ingredienserne til en helt cremet sauce. Juster konsistens med ekstra vand, hvis nødvendigt. Smag til med salt og peber.
  • Server saucen til enten kogt pasta (fx kikærtepasta for ekstra protein), som dressing til bagte grøntsager eller salat eller som dip til fx grøntsagsstænger.