Go Back
+ servings

Spaghetti med stegte grøntsager og chili-ristede mandler

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid25 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 50 g mandler
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk friskrevet økologisk citronskal (kun den gule del af citronskallen)
  • 1 porre
  • 1-2 stængler bladselleri
  • 250 g grønne bønner friske eller fra frost
  • 1 squash
  • 4-5 fed hvidløg eller efter din smag
  • 400 g tørret spaghetti
  • extra jomfru olivenolie til stegning + 1-2 spsk ekstra
  • salt
  • friskkværnet peber

Til servering

  • valgfri proteinkilde jeg har serveret vegansk schnitzel

Sådan gør du

  • Start med at lave de stegte mandler. Hak mandler og varm en pande med lidt olie. Steg mandlerne med chiliflager, fintrevet citronskal (kun den gule del) og en smule salt. Stil mandlerne til side og genbrug panden til grøntsagerne.
  • Hak porrer og bladselleri fint. Varm panden med olie og svits første porrer og bladselleri til porrerne bliver let gyldne. 
  • Hvis du bruger friske bønner: fjern enderne fra bønnerne og hak dem groft. Bruger du frosne: hæld kogende vand over de frosne bønner, sit vandet fra og hak dem groft. Skær squash i små tern. Tilsæt bønner og squash på panden. Hak også hvidløg helt fint og tilsæt på panden. 
  • Kog pasta i letsaltet vand efter pakkens anvisning (al dente). Si vandet fra og gem ca. 1 deciliter af kogevandet. Hæld pastaen på panden med grøntsagerne og tilsæt det gemte kogevand. 
  • Smag til med rigeligt friskkværnet peber og salt. Vend gerne retten med lidt ekstra olivenolie. 
  • Server din pasta med din ønskede proteinkilde og top med de stegte mandler.