Go Back
+ servings

Bygotto med svampe og stegt palmekål

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid35 minutter
Ret: Aftensmad
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 1 skalotteløg
  • 3-4 fed hvidløg
  • 200 g brune champignon
  • 3 dl perlebyg alternativt risottoris eller speltkerner
  • ca. 7 dl kogende vand erstat evt. 1 dl vand med hvidvin, hvis du har det liggende
  • 2 grøntsagsbouillonterninger eller tilsvarende bouillonpulver/pasta
  • 4-5 tørrede laurbærblade
  • 100 g (vegansk) ost eller parmesan
  • olivenolie til stegning
  • friskkværnet peber
  • salt efter smag

Stegt palmekål og linser

  • 1 bundt palmekål
  • 240 g kogte grønne linser svarer til en dåse drænede linser
  • olivenolie til stegning
  • 1 tsk chiliflager kan undlades
  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du

  • Hak skalotteløg og hvidløg fint. Skær championer i tynde skiver. Varm en stor gryde med lidt olie og steg løg, hvidløg og champignon til løgene er gyldne og champignon er svundet ind. 
  • Skyl perlebyg i en sigte under vandhanen og hæld det i gryden. Rør grøntsagsbouillon terninger ud i kogende vand og tilsæt til gryden lidt efter lidt. Tilsæt også laurbærblade og lad grydens indhold koge uden låg. Skru ned til middel varme og lad det simre i ca. 15-20 minutter. Rør rundt i gryden i ny og næ. 
  • Tag laurbærbladene op af gryden. Tilsæt revet ost og lad det smelte sammen med bygottoen, smag til med salt og godt med peber. 

Stegt palmekål og linser:

  • Fjern den grove stilk fra palmekål og hak det groft . Varm en pande med olie og steg kål ved høj varme, tilsæt de kogte linser, chiliflager og salt. 
  • Server det stegte kål til din bygotto, top med ekstra friskkværnet peber.

Noter

Tip: Hvis du har rester næste dag, kan det være nødvendigt at tilføre lidt ekstra væske, her kan du fx bruge en madlavningsfløde, plantedrik eller blot lidt vand.