Go Back
+ servings

Svampet squashkage

Forb. tid10 minutter
Tilb. tid45 minutter
Samlet tid55 minutter
Antal: 12 stykker kage
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 350 g hvedemel
  • 150 g sukker fx rørsukker
  • 3 tsk kanel
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk vaniljepulver el. 1/2 vaniljestang
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 nip salt
  • 3 dl plantedrik fx havre- eller sojadrik
  • 1 dl olivenolie
  • 200 g revet squash

Frosting (kan sagtens undlades, da kagen er dejlig svampet i sig selv)

  • 150 g smøreost (jeg bruger creamy (original flavour) fra Violife)
  • 150 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker
  • øko citron

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
  • Bland først alle de tørre ingredienser i en skål: mel, sukker, kanel, ingefær, vanilje, bagepulver og salt.Tilsæt plantedrik og olie og pisk det godt sammen så der ikke er klumper i dejen. Riv squash og vej 200 g af - vend revet squash med dejen.
  • Læg et stykke bagepapir i en stor springform (ca. 26 cm). Bag kagen i ca. 45 minutter (afhængig af din ovn). Stik en kniv igennem kagen, når der ikke kommer dej på kniven er den bagt færdig. Stil kagen til afkøling.

Frosting

  • Pisk (vegansk) flødeost sammen med flormelis, vaniljesukker og lidt reven citronskal (kun den gule del af citronen, da det hvide fra citronen smager bittert). Smør frostingen på kagen.