Go Back
+ servings

Veggie bolognese med linser, valnødder og grøntsager

Kødfri bolognese med masser af grøntsager skjult i en skøn sauce. Det er vigtigt at ingredienserne ikke bare blendes, især linser og valnødder, men pulses, så du bevarer konsistens. Se noter for tips til allergener.
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 1 rødløg
  • 2 gulerødder
  • 1 rød snackpeber
  • 1/2 squash
  • 200 g champignoner
  • 75 g valnødder
  • 240 g kogte grønne linser (svarer til en dåse, drænet for væske)
  • 2-3 tsk sød paprika
  • 2 tsk tørret timian
  • 2 tsk tørret oregano
  • 800 g hakkede tomater (2 dåser/kartoner)
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2 spsk balsamico eddike
  • 2 spsk sojasauce eller tameri
  • 1/2 dl madlavningsfløde fx på ris- eller havre
  • olivenolie til stegning

Til servering

  • 500 g fuldkornsspaghetti
  • frisk timian
  • revet (vegansk) parmesan
  • friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Hak løg, gulerødder, rød peber, squash og champignon fint i en foodprocessor. Tilsæt valnødder og linser og tryk nogle gange på “puls” - sørg for at bevare lidt konsistens fra linserne.
  • Varm en stor gryde med lidt olie og hæld grøntsagsblandingen heri. Steg det i nogle minutter under omrøring. Tilsæt krydderier, balsamico, sojasauce, hakkede tomater, tomatpuré og til sidst lidt madlavningsfløde for at afrunde smagen.
  • Bring i kog og lad grydens indhold simre ved middel varme med låg (så du ikke har tomatsauce i hele køkkenet) i små 20 minutter. Smag til sojasauce/salt. Server med kogt spaghetti, lidt vegansk parmesan, frisk timian og friskkværnet peber.

Noter

Allergener?
Glutenfri: Anvend tamarisauce og madlavningsfløde på ris. Server med glutenfri pasta. 
Nøddefri: Anvend solsikkekerner i stedet for valnødder
Sojafri: Anvend salt i stedet for sojasauce og tamari