Go Back
+ servings

Vintersalat med rosenkål og gulerødder

Antal: 2 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 5-6 gulerødder
  • 300 g rosenkål
  • 1 tsk chiliflager kan undlades
  • 1/2 granatæble
  • 3-4 spsk smuldret tofeta (se link i noter) vegansk feta eller almindelig fetaost
  • ca. 50 g saltede mandler
  • 100 g spinat
  • olivenolie
  • salt

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Skyl og skær gulerødder i ca. 1/2 cm tynde skiver. Læg i et fad og vend i et par spiseskefulde olie og lidt salt. Bag i ovnen i ca. 25-30 minutter.
  • Skær enden af rosenkål og halver dem. Varm en pande med lidt olie og steg dem på panden med chiliflager og lidt salt til de er gyldne og møre.
  • Åben granatæble og pil kernerne ud (jeg foretrækker at gøre det i en vandbad i vasken, så der ikke er saft i hele køkkenet).
  • Hak mandlerne groft.
  • Bland en salat med frisk spinat, bagte gulerødder, stegte rosenkål, top med granatæblekerner, smudret feta eller tofeta og hakkede mandler. Server evt. salaten med min opskrift på citrus vinaigrette.