Go Back
+ servings

Kålsalat med gulerodsstrimler, appelsin og tahindressing

Sprød vintersalat der også kunne passe på julebordet.
Forb. tid20 minutter
Samlet tid20 minutter
Ret: Salat
Køkken: dansk
Antal: 4 personer (tilbehør)
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 200 g grønkål
  • ca. 1/2 rødkål
  • 3 gulerødder
  • 2 appelsiner
  • 75 g saltede cashewnødder

Tahindressing

  • 3 spsk tahin
  • 1 spsk citronsaft
  • 0,5-1 dl vand
  • salt efter smag

Sådan gør du

  • Fjern de grove stængler fra grønkål. Skær rødkål over på midten og skær den grove hvide stængel fra. Hak grønkål helt fint og skær rødkål i helt fine og tynde strimler. Hæld det i en skål og masser kålen godt med fingrene i ca. 5 minutter. Dette gør din kålsalat mindre grov, gør at kålen optager dressing bedre og at den er lidt mildere ved fordøjelsen.
  • Brug en skrællekniv til at lave brede gulerodsstrimler - brug også gerne skrællen, hvis du bruger økologiske gulerødder. Skær skrællen af appelsinerne og skær dem i tynde strimler. Vend gulerodsstrimlerne og appelsinerne med kålen og top med cashewnødder.
  • Blend tahin sammen med citronsaft og vand lidt efter lidt til konsistensen er cremet. Smag til med lidt salt. Server dressingen til salater.
  • Vend salaten med tahindressing eller server den ved siden af.