Go Back
+ servings

Risalamande

Ret: Julemad
Køkken: dansk
Antal: 8 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 1 portion risengrød (se min opskrift)
  • 2,5 dl piskbar vegansk fløde fx på soja, ris eller havre
  • 1 tsk citronsaft
  • 150 g mandler
  • 4-5 tsk vaniljesukker + evt. lidt ekstra eller 1 vaniljestang
  • sukker eller lys sirup efter smag

Til servering

  • kirsebærsauce
  • 1 hel mandel

Sådan gør du

  • Lad risengrøden køle helt af. Stil også den veganske fløde i køleskabet, så den er helt kold før brug. Hæld imens kogende vand over mandlerne og lad dem stå i 10 minutter. Smut herefter skallerne af og hak dem.
  • Rør mandlerne i en kolde risengrød med vaniljesukker eller kornene fra vaniljestangen. Bruger du vaniljekorn, kan du søde med ekstra sukker eller sirup
  • Pisk fløden med lidt citronsaft (dette hjælper med at gøre flødeskummen mere fast i konsistensen) - pisk indtil du har en lækker skum. Vend forsigtigt den piskede skum i gryden, til den får den ønskede konsistens.
  • Smag nu risalamande godt til med vaniljesukker. Opbevar den i køleskabet frem til servering og server med varm kirsebærsauce og 1 hel mandel til en heldig mandelgavevinder.