Risalamande
Ret: Julemad
Køkken: dansk
Antal: 8 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard
- 1 portion risengrød (se min opskrift)
- 2,5 dl piskbar vegansk fløde fx på soja, ris eller havre
- 1 tsk citronsaft
- 150 g mandler
- 4-5 tsk vaniljesukker + evt. lidt ekstra eller 1 vaniljestang
- sukker eller lys sirup efter smag
Til servering
- kirsebærsauce
- 1 hel mandel
Lad risengrøden køle helt af. Stil også den veganske fløde i køleskabet, så den er helt kold før brug. Hæld imens kogende vand over mandlerne og lad dem stå i 10 minutter. Smut herefter skallerne af og hak dem.
Rør mandlerne i en kolde risengrød med vaniljesukker eller kornene fra vaniljestangen. Bruger du vaniljekorn, kan du søde med ekstra sukker eller sirup
Pisk fløden med lidt citronsaft (dette hjælper med at gøre flødeskummen mere fast i konsistensen) - pisk indtil du har en lækker skum. Vend forsigtigt den piskede skum i gryden, til den får den ønskede konsistens.
Smag nu risalamande godt til med vaniljesukker. Opbevar den i køleskabet frem til servering og server med varm kirsebærsauce og 1 hel mandel til en heldig mandelgavevinder.