Go Back
+ servings

Rødkålssalat med stegt rosenkål, mandarin og hasselnødder

Forb. tid20 minutter
Tilb. tid5 minutter
Samlet tid25 minutter
Ret: Grøn jul, Julemad, Salat
Køkken: dansk
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 300 g rosenkål
  • 75 g hasselnødder
  • 1/3 rødkål
  • 1 lille granatæble
  • 3 mandariner
  • olivenolie til stegning
  • lidt salt

Sådan gør du

  • Skær enden af rosenkål og skær dem over i halve eller kvarte. Varm en pande med lidt olie og steg rosenkål ved høj varme til de bliver let gyldne. Drys dem med en smule salt. Tag rosenkål af panden og stil dem til side.
  • Skær hasselnødder over i halve eller skiver og steg dem få minutter på den varme pande.
  • Fjern den grove stilk (den tykke og hvide del fra dit rødkål) og snit rødkål helt fint - så fint som du kan. Giv den finthakkede rødkål en omgang massage med fingrene. Dette er med til at gøre din salat mindre grov, lade smag trænge mere ind og gøre den lettere fordøjelig (efter min mening).
  • Åben granatæblet og pil kernerne ud. Gør det nede i en skål med vand, så undgår du saften i hele køkkenet. Åben mandariner og skær dem i små stykker.
  • Saml nu din salat med de stegte rosekål, den masserede rødkål, granatæblekerner, mandariner og de ristede hasselnødder.
  • Jeg synes salaten er saftig nok i sig selv med både mandariner og granatæblekerner, men hvis du ønsker en dressing til, så prøv min opskrift på citrus vinaigrette som også kan laves med mandariner.