Go Back
+ servings

Veganske vaniljekranse

Forb. tid30 minutter
Tilb. tid45 minutter
Samlet tid1 time 15 minutter
Antal: 3 bageplader
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 200 g smørbar blok fx fra Violife eller Naturli
  • 1 dl plantedrik fx sojadrik med vanilje
  • 200 g sukker
  • 125 g finthakkede mandler
  • 5-6 tsk vaniljesukker eller 2 vaniljestænger
  • 1 tsk hjortetaksalt eller natron
  • 300 g hvedemel + ekstra til udrulning hvis du ruller dem ud i hånden

Sådan gør du

  • Lad smørblokken stå ude i en halv times tid inden du skal i gang med at bage. Forvarm ovnen til 180 grader alm ovn.
  • Pisk den bløde smør i en røremaskine og tilsæt plantedrik. Tilsæt sukker, de hakkede mandler, herefter vaniljesukker, hjortetaksalt og hvedemel lidt efter lidt.
  • Du kan enten lave dem med en kødhakker, en sprøjtepose eller rulle dem i hånden.
  • Hvis du bruger en kødhakker, så kør igennem med den lille stjerneindsats, skær stykker på ca. 6-7 cm.
  • Bruger du en sprøjtepose skal den være ret kraftig og af god kvalitet, for at posen ikke revner. Tag dejen i sprøjteposen og sprøjt vaniljekransene ud på et stykke bagepapir.
  • Hvis du vil rulle dem ud i hånden, drys så lidt mel på bordet og rul tynde aflange pølser på ca. 6-7 cm og luk dem sammen i enden, så du får fine runde vaniljekranse (husk at de hæver).
  • Bag vaniljekransene i ca. 12-14 minutter. Lad dem herefter køle helt af før de bliver sprøde. Opbevar i en kagedåse eller lufttæt beholder.