Go Back
+ servings

Madpandekager med veggie-bolognese og friske grøntsager

En børnevenlig ret som min datter elsker. Jeg serverer alle ingredienserne seperat så min datter selv kan bestemme, hvilke slags grøntsager hun vil have til. Denne veggie-bolognese er ret mild og smagen er afrundet med lidt madlavningsfløde, netop for at gøre den ekstra børnevenlig. Retten er bestemt også voksen-venlig - tilsæt evt. lidt chili, hvis du vil have lidt spice!
Prep Time15 mins
Cook Time10 mins
Total Time25 mins
Ret: Aftensmad, Børnevenlig mad
Servings: 4 personer
Author: Johanne Mosgaard

Ingredients

Veganske madpandekager

  • 4 dl plantedrik eller vand
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1/2 tsk salt
  • oliven- eller rapsolie til stegning

Veggie-bolognese

  • 1 lille løg
  • 2 fed hvidløg
  • 300 g vegansk mince fra køl eller frost
  • 2 tsk sød paprika
  • 1 tsk tørret oregano
  • 400 g mosede eller hakkede tomater
  • 1 dl madlavningsfløde fx på ris eller havre
  • friskkværnet peber
  • salt

Friske grøntsager

  • 100 g frisk salat eller spinat
  • 2-3 gulerødder
  • frisk timian

Instructions

Madpandekager

  • Pisk alle ingredienserne sammen i en skål, dejen skal være ret tynd. Lad dejen hvile 5-10 minutter inden stegning. Varm en god slip-let pande til middelhøj varme med lidt olie og fordel ca. 1 dl dej på panden og bag pandekagerne gyldne på begge sider.

Veggie-bolognese

  • Hak løg og hvidløg fint. Varm en gryde med lidt olie og steg til løgene er gyldne. Tilsæt krydderier og herefter mince og lad det stege et par minutter. Tilsæt mosede tomater og madlavningsfløde og lad det simre i ca. 10 minutter. Smag til med salt og peber.

Servering

  • Server pandekagerne med frisk salat, veggie-bolognese, tynde gulerodsskiver og frisk timian.