Go Back

Smørrebrød: Saltbagte gulerødder med dildmarinade og cashewsprad med hvidløg og urter

Smukt og farverigt smørrebrød med lækre grøntsager - perfekt til vegetarer, veganere og alle os der elsker grønt. Disse saltbagte og dild-marinerede gulerødder er et super alternativ til fx røget laks (uden at prøve at efterligne).
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

Saltbagte gulerødder med dildmarinade

  • 4-5 gulerødder
  • ca. 1/2 kg groft salt
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk ahornsirup
  • 1/2 tsk røget paprika
  • 1 tsk tørret dild

Cashewspread med hvidløg og urter

  • 100 g cashewnødder som har lagt i blød i vand natten over
  • 1 håndfuld friske urter fx purløg og dild
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • ca. 1-1,5 dl vand
  • friskkværnet peber
  • salt

Sådan gør du

Saltbagte gulerødder med dildmarinade

  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Skyl gulerødderne og tør dem grundigt med et viskestykke. Drys groft salt i bunden af et lille ovnfast fad og læg gulerødderne ovenpå - dæk dem herefter med resten af saltet, så de er dækket helt af salt. Bag dem i ca. 1 time og 30 minutter.
  • Slå forsigtigt saltet væk fra gulerødderne og lad gulerødderne køle helt af imens du laver marinaden. Pisk eddike, olivenolie, sirup røget paprika og dild sammen til en marinade. Skær de saltbagte gulerødder i skiver og læg dem i marinaden i en lufttæt beholder og lad dem trække natten over.
  • Dagen efter er de marinerede gulerødder klar til at blive serveret og de kan holde sig en uges tid på køl.

Cashewspread med hvidløg og urter

  • Kasser iblødsætningsvandet fra cashewnødder. Blend cashewnødderne med de friske urter, hvidløg, citronsaft og start med at tilføje 1 dl vand - tilsæt evt. lidt mere indtil din cashewspread har den rette konsistens til at smøre på brød. Smag til med salt og peber.