Go Back

Bagt havregrød (baked oats) med kanel

Denne opskrift er ment som et morgenmåltid til 1 person eller til 2 personer hvis du spiser den som et mellemmåltid.
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 1 moden banan (kan erstattes af 1 dl æblemos eller græskarmos)
  • 2 dl plantedrik fx havre- eller sojadrik
  • 2 dl havregryn
  • 1 scoop (20 g) (vegansk) proteinpulver fx med vaniljesmag
  • 1/2 tsk vaniljepulver eller 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1 spsk chiafrø
  • 2 spsk sirup fx ahornsirup

Topping

  • 2 tsk sukker
  • 1/4 tsk kanel

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.
  • Blend alle ingredienserne sammen i en blender eller i en skål med en stavblender. Du bestemmer selv, om du bevarer lidt bid i havregrynene eller om du blender en helt cremet dej.
  • Hæld dejen i en skål der tåler ovn. Fx en keramikskål eller et lille glasfad der tåler varmen.
  • Bland sukker og kanel og drys ud over dejen. Bag i ca. 20-25 minutter afhængig af ovn og hvor fast i konsistensen du ønsker dine baked oats.