Go Back

Speltotto med hvidvin og kantareller

Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid30 min
Ret: Aftensmad
Køkken: Italiensk
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • ca. 200 g kantareller
  • 2 skalotteløg eller almindelige løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • 4 dl speltkerner (ca. 320 g)
  • 4 dl grøntsagsfond eller 1 grøntsagsbouillon rørt ud i kogende vand
  • 1,5 dl hvidvin alternativt ekstra grøntsagsfond
  • 2 dl vegetabilsk madlavningsfløde fx baseret på ris eller havre
  • 100 g frisk spinat
  • 1 håndfuld revet (vegansk) ost eller 2 spsk gærflager 
  • olivenolie til stegning
  • friskkværnet peber
  • salt

Sådan gør du

  • Rens kantareller ved at børste jord af. Varm en pande med lidt olivenolie og steg kantarellerne til de er gyldne. Tag kantarellerne fra på en tallerken. 
  • Hak løg og hvidløg fint og steg på den varme pande med lidt ekstra olie. Rør godt rundt i løgene så de ikke brænder på.
  • Skyl perlespelt godt igennem i en sigte og hæld dem på panden sammen løgene. Tilsæt hvidvin og ca. halvdelen af grøntsagsfonden. Bring pandens indhold i kog under omrøring. Skru ned til middel-høj varme og tilsæt det sidste grøntsagsfond lidt efter lidt. Lad det småkoge ved middel varme i ca. 10 minutter og rør lidt rundt undervejs.
  • Tilsæt madlavningsfløden. Lad det simre indtil perlespelten er kogt 'al dente'. Tilsæt spinat og rør det godt sammen, tilsæt også de stegte kantareller og en håndfuld revet ost (eller gærflager). Smag til med salt og peber efter smag.