Go Back
+ servings

Efterårssuppe med græskar, svampe og vilde ris

Opskriften er fra min kogebog Vegansk Grundkøkken og er den suppe jeg lavede i Madnørderne på DR1. Jeg har i denne udgave lavet lidt småjusteringer i forhold til den i bogen. I tv-programmet brugte jeg porrer i stedet for løg og kantareller i stedet for champignon. Suppen passer rigtig godt til efteråret hvor grøntsagerne der er brugt i suppen er i sæson.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid40 minutter
Ret: Suppe
Køkken: dansk
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 1 løg eller porre
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g champignoner (eller kantareller)
  • 2 stængler bladselleri kan undlades
  • 1/2 hokkaido græskar eller butternut squash
  • 1-2 tsk sød paprika
  • 0,5-1 tsk chilipulver kan undlades
  • 1/2 tsk revet muskatnød
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 7 dl grøntsagsfond eller bouillon
  • 2 dl parboiled vilde ris
  • 2 dl havre- eller sojafløde eller kokosmælk
  • 1 spsk majsstivelse
  • 2 spsk vand
  • 4 stængler grønkål
  • salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg fint. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Skær også bladselleri i skiver. Flæk græskaret og skrab kernerne ud med en ske. Lad skrællen side på, hvis det er økologisk. Skær græskaret i små tern.
  • Rist paprika, chilipulver, muskatnød og tørret ingefær i en tør, varm gryde til det begynder at dufte varmt og kraftigt.
  • Tilsæt alle grøntsagerne (undtagen grønkål) sammen med grøntsagsfond. Tilsæt også risene og bring det hele i kog. Skru derefter ned til middel varme og lad retten simre i ca. 20 minutter, til græskar og ris er al dente og stadig har lidt bid.
  • Tilsæt madlavningsfløde og smag retten til med rigeligt peber og lidt salt. Fjern stokken fra grønkålen, hak bladene helt fint og kom dem i gryden.
  • Lad retten simre yderligere et par minutter og server derefter gerne med lidt friskbagt brød.