Go Back
+ servings

Vegansk pastaret med langtidsbagte tomater, grønne linser, champignon og spinat

Husk at du til denne tid skal være i god tid med de langtidsbagte tomater - hvis du ikke har lavet dem på forhånd, kan du også stege friske tomater på panden i stedet.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid15 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: vegansk
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 400 g fuldkornspasta
  • 250 g champignon
  • 1 løg
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 spsk langtidsbagte tomater + ekstra til topping alternativt 250 g små tomater som steges på panden med olie og hvidløg
  • 240 g kogte grønne linser svarer til en dåse drænede linser der er kogt på forhånd
  • 100 g frisk spinat
  • 1/2 tsk salt
  • friskkværnet peber
  • evt. frisk timian, oregano eller basilikum

Sådan gør du

  • Kog pasta efter pakkens anvisning.
  • Skær champignon i tynde skiver og hak løg fint. Varm en stor pande eller wok med olie og steg champignon og løg. Tilsæt spinat og linser når champignon og løg er helt stegt og champion-stykkerne er gyldne.
  • Hak de langtidsbagte fint i en minihakker, så det bliver som en pesto
  • Si vandet fra den kogte pasta og hæld pastaen på panden og vend det med de hakkede bagte tomater. Vend det hele godt sammen og smag til med salt og godt med friskkværnet peber. Server evt. også med finthakkede friske krydderurter.

Noter

Du finder opskriften på de langtidsbagte tomater her.