Go Back
+ servings

Kål og quinoa salat med bagte søde kartofler, tofu og cashewdressing

Proteinrig og mættende salat - perfekt til madpakken!
Forb. tid10 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid35 min
Ret: Frokost, Salat
Antal: 2 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 300 g søde kartofler
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk tørret basilikum eller ramsløg
  • 1/2 tsk salt
  • 150 g kogt quinoa
  • 150 g kål
  • 2 spsk citronsaft
  • 150 g fast tofu
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 tsk sød paprika
  • 1/2 tsk cayennepeber
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 spsk ahornsirup

Cashewdressing

  • 50 g cashewnødder
  • 0,5-1 dl vand
  • 1-2 spsk gærflager kan undlades
  • 1 fed hvidløg
  • 1 nip salt

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Skyl og skrub de søde kartofler og skær enderne af (hvis du ikke bruger økologiske søde kartofler vil jeg anbefale dig at skrælle den). Skær de søde kartofler i tern og læg dem i et ildfast fad, tilsæt olie, tørrede urter og salt, bland det sammen. Bag de søde kartofler i ovnen i ca. 20-25 minutter - til du let kan stikke en gaffel igennem dem.
  • Skyl kål og fjern den grove stængel og hak kål fint. Varm en pande med og svits kål, quinoa og citronsaft på panden uden olie. Steg indtil kålen er mørkegrøn i farven. Hæld kål og quinoa i skålen og skyl panden.
  • Dræn tofu for overskydende væske. Skær tofu i tern og steg på panden med olie, paprika, cayennepeber, sojasauce og ahornsirup. Steg indtil tofuen er gylden.

Cashewdressing

  • Til cashewdressing kan cashewnødderne med fordel lægges i blød et par timer inden du skal lave dressingen - for at den bliver helt cremet. Hvis du har en kraftig blender er dette dog ikke nødvendigt.
  • Blend cashewnødderne med vand (lidt ad gangen), hvidløg, gærflager og salt. Tilsæt vand indtil cashewdressingen er cremet, men ikke for tyk.
  • Server til salater, mexicansk mad, på pizza, i burgere mm.