Go Back

Mock Duck - Imiteret And

Mock duck er et produkt lavet på hvedeprotein der i konsistensen minder lidt om and. Jeg anbefaler en god marinade, så du får lige den smag du ønsker. Du finder oftest mock duck i asiatiske supermarkeder.
Forb. tid5 min
Tilb. tid15 min
Marinade trækketid12 t 13 min
Samlet tid20 min
Ret: Grøn jul, Julemad
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 2 dåser mock duck nettovægt er 280 g pr dåse
  • 3 spsk hoisin sauce
  • 3 spsk mørk sirup fx ahorn- eller agavesirup
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk sojasauce eller tamari
  • 1 spsk oliven- eller rapsolie
  • havsalt
  • 2 tsk fintrevet økologisk appelsinskal

Sådan gør du

  • Sorter vandet fra dåserne med mock duck. Bland hoisin sauce, agave sirup, hvidvinseddike, sojasauce, olie, havsalt og en smule revet appelsinskal. Lad mock duck stykkerne lægge i marinaden et par timer – gerne natten over i køleskabet.
  • Steg på en pande ved middel varme i ca. 10-15 minutter. Retten er nu klar til, at blive serveret som tilbehør til grønne retter. F.eks. til Mortens aften eller i juletiden.

Noter

Mock Duck på dåse kan købes i de fleste asiatiske supermarkeder og normalt til under 20 kr per dåse.