Go Back
+ servings

Spinatpandekager - Grønne Madpandekager

Grønne madpandekager. Ikke nok med at retten er virkelig farverig, så smager de lækre pandekager skønt og mætter godt. Fyldet kan selvfølgelig varieres, alt efter hvad du lige er i humør til - på billedet har jeg brugt en vegansk smøreost, frisk spinat og saltbagte og marinerede gulerødder (a la lakseroulade, men i en plantebaseret udgave).
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid10 minutter
Samlet tid35 minutter
Ret: Aftensmad
Antal: 8 pandekager
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 300 g hvedemel
  • 100 g grahams- eller fuldkornsspeltmel
  • 100 g frisk spinat
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 5,5 dl vand
  • olivenolie til stegning

Sådan gør du

  • Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Blend vand og spinat sammen til en ensartet grøn juice og pisk det sammen med de tørre ingredienser til en ensartet dej. Lad pandekagedejen trække i 15 minutter, til dejen samler sig, så pandekagerne ikke går i stykker under bagningen.
  • Varm en smule olie op på en pande, gerne slip let, og steg pandekagerne i et par minutter på hver side ved middelhøj varme, til de er let gyldne.
  • Server med lækkert fyld.