Go Back

Vegansk Mayo - Aquafaba mayo

Verdens nemmeste mayo. Spice den op med fx hvidløg, estragon eller chilisauce.
Forb. tid5 min
Samlet tid5 min
Ret: Tilbehør
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 1 dl aquafaba væsken fra en dåse/karton kikærter
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk citronsaft eller æblecider eddike
  • 1/2 tsk salt
  • 1 knsp friskkværnet peber
  • ca. 2 dl raffineret rapsolie (eller solsikkeolie) sørg for at brug en olie der er neutral i smagen

Sådan gør du

  • Si væsken fra kikærterne ned i en skål og tilsæt dijon-sennep, citronsaft eller æblecider eddike, salt og peber. Blend ingredienserne med en stavblender og tilsæt olie i en tynd stråle, mens du blender, indtil mayonnaisen bliver cremet og tyk. Smag til med fx hvidløgspulver, estragon eller stærk chilisauce.
  • Brug din aquafaba mayo som du normalt ville bruge mayo: i burgere, wraps, sandwiches, som dip osv.