Go Back

Svampede Græskarmuffins med Cashew Frosting

De bedste og mest svampede muffins med en dejlig krydret smag a la Pumpkin Pie Spice! De skønne muffins kan spises som de er, men er også lækre med en dejlig frosting.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid25 minutter
Græskarmos10 minutter
Samlet tid45 minutter
Ret: Dessert, Kage
Køkken: Amerikansk
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

Græskarmos

  • 1 græskar fx hokkaido eller butternut squash

Græskarmuffins

  • 1,5 dl aquafaba væsken fra en dåse kikærter
  • 1 spsk æblecider eddike
  • 250 g hvedemel
  • 150 g sukker fx rør- eller kokossukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 1 knivspids salt
  • 2 tsk kanel
  • 1/2 tsk stødt ingefær
  • 1/3 tsk muskatnød
  • 1/4 tsk stødt nelliker
  • 1/4 tsk allehånde
  • 1/2 dl olie fx rapsolie
  • 250 g græskarmos

Cashew Frosting

  • 200 g cashewnødder
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk friskrevet økologisk citronskal kan undlades
  • 1 dl vand
  • 2 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

Græskarmos

  • Flæk græskaret over på midten og fjern kernerne. Hvis du bruger et økologisk græskar kan du med fordel lade skrællen sidde på. Skær græskaret i grove stykker, hæld dem i en gryde og dæk med vand. Kog græskar til de er møre og du nemt kan stikke en kniv igennem stykkerne. Dette tager ca. 10-15 minutter.
  • Hæld vandet fra græskarstykkerne. Blend dem med en stavblender, så du får en helt cremet mos. Lad gerne mosen køle lidt af inden brug. Denne mos kan bruges til at lave græskarhummus, muffins, vafler og meget mere.

Græskarmuffins

  • Forvarm ovnen til 180 grader almindelig ovn. Pisk aquafaba (væsken fra en dåse kikærter) med æblecider eddike til det bliver helt luftigt. Det tager omkring 5-10 minutter før det bliver helt luftigt Jeg bruger røremaskinen med et piskeris.
  • Afvej og bland de tørre ingredienser i en skål.
  • Tilsæt olie, græskarmos og de tørre ingredienser til skålen med det piskede aquafaba. Pisk det hele godt igennem til du får en helt cremet kagedej.
  • Fordel kagedejen i muffinsforme, fyld dem ca. 3/4 op. Jeg bruger silikoneforme, men du kan også bruge engangsforme.
  • Bag muffins i ca. 25 minutter til de har hævet flot op og har en smuk mørk gylden farve.
  • De færdige muffins sagtens serveres som de er, men er også lækre med en let syrlig frosting til, fx cashew frosting som jeg har brugt på billedet.

Cashew Frosting

  • Læg cashewnødder i blød i kogende vand i mindst en halv times tid. Blend cashewnødderne med vand, citronsaft, lidt citronskal og vaniljesukker til det er helt cremet. En minihakker, foodprocessor eller kraftig blender vil være oplagt til dette. Resultatet afhænger af din køkkenmaskine.
  • Stil gerne frostingen på køl inden servering, så den er dejlig kold. Server til dine muffins.