Go Back

Græskarhummus

Luksus efterårsmad. Ristet brød, græskarhummus og stegte kantareller.
Forb. tid10 min
Tilb. tid15 min
Samlet tid25 min
Ret: Dip, Hummus, Pålæg
Køkken: dansk
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

Græskarmos

  • 1 græskar fx hokkaido, butternut squash eller halloween græskar

Græskarhummus

  • 240 g kogte kikærter
  • 150 g græskarmos
  • 1 spsk peanut butter
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk chilipulver
  • salt
  • peber
  • vand efter behov

Stegte kantareller

  • Kantareller
  • olivenolie
  • Flagesalt

Sådan gør du

Græskarmos

  • Flæk græskaret over på midten og fjern kernerne. Hvis du bruger et økologisk græskar kan du med fordel lade skrællen sidde på. Skær græskaret i grove stykker, hæld dem i en gryde og dæk med vand. Kog græskar til de er møre og du nemt kan stikke en kniv igennem stykkerne.
  • Hæld vandet fra græskarstykkerne. Blend dem med en stavblender, så du får en helt cremet mos. Denne mos kan bruges til at lave græskarhummus, muffins, vafler og meget mere.

Græskarhummus

  • Blend de kogte kikærter sammen med græskarmos, peanut butter, olivenolie og krydderier. Tilsæt lidt vand efter behov til du får en dejlig cremet hummus. Smag til med salt og peber.

Stegte kantareller

  • Rens kantarellerne enten med en svampebørste eller fjern skidt med fingrene. Skyl ikke svampene, så får du svært ved at stege dem sprøde.
  • Varm en pande med olivenolie og steg kantarellerne. Server et stykke brød med græskarhummus, de stegte kantareller og lidt flagesalt.