Go Back
+ servings

Skøn salat med grønkål, bagte rødbeder, ristede mandler og hampedressing

Alt godt fra haven fra starten af efteråret og helt ind i start foråret. Så en salat der er sæsonrelevant både i efteråret og hele vinteren. Proppet med vitaminer og gode fedtstoffer.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid35 minutter
Samlet tid45 minutter
Ret: Salat
Køkken: dansk
Antal: 5 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 4-5 rødbeder
  • 2 tsk tørret timian
  • 150 g (2 dl) brune ris
  • 75 g (1 dl) vilde ris kan erstattes af brune ris
  • 100 g mandler
  • 1 tsk sød paprika
  • 1 tsk røget paprika
  • 150 g grønkål
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt

Hampedressing med hvidløg og chili

  • 100 g hampefrø alternativt cashewnødder
  • ca. 2 dl vand
  • 1 fed hvidløg
  • 1-2 tsk chiliflager
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skræl og skær rødbeder i grove tern. Vend med 2 spsk olivenolie, 2 tsk timian og 1/2 tsk salt. Bag i ca. 30-35 minutter.
  • Bland de brune, vilde ris og 1/2 tsk salt i en gryde og dæk med ca. 6 dl vand. Bring i kog og kog i ca. 30-35 minutter.
  • Varm en pande med en spsk olie og rist mandlerne med 1/2 tsk salt, røget paprika og sød paprika. Tag mandlerne af panden og stil dem til side når de er gyldne, sørg for at de ikke bliver sorte.
  • Fjern stængler fra grønkål og snit det fint. Varm panden igen med lidt olie og svits grønkål til det bliver mørkegrønt.
  • Vend grønkål med det kogte ris og de bagte rødbeder. Top med de ristede mandler. Server med hampedressingen.

Hampedressing

  • Blend hampefrø med vand, hvidløg, chiliflager og salt. Blend til dressingen er helt cremet.