Buddha Bowl med Spidskålssalat med Citron-Vinaigrette, Bagte Søde Kartofler, Ristede Kikærter, Avocado og Tahindressing
Forb. tid25 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid25 min
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard
Bagte søde kartofler
- 500 g søde kartofler
- olivenolie
- 1 spsk tørret basilikum
- salt
Råkostsalat
- 1/2 rød spidskål
- 4-5 gulerødder
- 1-2 æbler
Citron Vinaigrette
- 1/2 citron
- 2 spsk æblecidereddike
- 1 tsk dijonsennep
- 3 spsk extra jomfru olivenolie
- 1 spsk sirup fx ahorn- eller kokossirup
- salt og peber
Ristede kikærter med ingefær og soja
- 1 spsk olivenolie
- 240 g kogte kikærter
- 2 tsk friskrevet ingefær alternativt 1 tsk tørret og stødt ingefær
- 3 spsk sojasauce
- 1-2 spsk sirup fx ahorn- eller kokossirup
Tahindressing
- 3 spsk tahin
- 1 spsk citronsaft
- 1 fed hvidløg kan undlades
- 0,5-1 dl vand
- salt
Bagte søde kartofler
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Skyl og skrub de søde kartofler, skær dem i grove tern og vend dem med olivenolie, tørret basilikum og lidt salt. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ca. 20 minutter.
Råkostsalat
Skær spidskål over på langs, fjern det groveste stilk og snit kål så fint som muligt. Masser kålen med fingrene i et par minutter, så den bliver blødere. Skræl og skær gulerødder i helt fine stykker. Skær også æble i små tern. Bland salaten sammen med citron-vinagrette.
Citron-Vinaigrette
Pisk saften fra en halv citron sammen med æblecidereddike, dijonsennep, olivenolie og sirup. Smag til med salt og peber. Server til salater, fx ovenstående råkostsalat.
Ristede kikærter med ingefær og soja
Varm en pande med lidt olivenolie og hæld de kogte kikærter på panden. Tilsæt også frisk ingefær og sojasauce, lad dem stege kortvarigt og tilsæt tilsidst sirup, lad det karamellisere hurtigt og tag panden af varmen. Kikærterne er klar til servering, brug dem som topping til salater.