3 dlgrøntsagsfondalternativt 3 dl kogende vand rørt op med grøntsagsbouillon
1/2tskmuskatnød
1 tskchiliflager
2 tskmajsstivelse
2,5dlvegetabilsk madlavningsflødefx havre- eller sojafløde
250g svampefx champignon eller shiitake
1 bundtfriske asparges
240 gkogte grønne linser
olivenolie til stegning
friskkværnet peber
salt
Sådan gør du
Kog pasta efter pakkens anvisning. Imens kan du begynde på sauce og topping.
Hak løg og hvidløg helt fint. Varm en gryde med lidt olivenolie og svits løg og hvidløg et par minutter til løgene begynder at blive gennemsigtige. Tilsæt grøntsagsfond, muskatnød og chiliflager og lad grydens indhold simre lidt. Rør majsstivelse op med et par spiseskefulde vand i et glas for sig selv, så det bliver opløst og hæld det med i gryden.
Skru ned til middel varme og tilsæt nu madlavningsfløde. Lad det små simre et par minutter og smag til med salt og peber. Det er vigtigt at du ikke koger det ved for høj varme, da fx sojafløde vil skille ved for høje temperaturer.
Nu til topping: Skær svampe i skiver og asparges i mindre stykker. Varm en pande med lidt olie og steg først svampene til de bliver let gyldne og svinder ind. Tilsæt herefter aspargesstykkerne, sørg for ikke at overstege asparges. Tilsæt til sidst de kogte linser så de også bliver varmet op. Tilsæt lidt salt og peber.
Si vandet fra det kogte pasta og vend pasta med flødesovsen. Server den cremede pasta med svampe og asparges topping ved siden af. Stil gerne en peberkværn på bordet, så retten kan serveres med friskkværnet peber.
Noter
Retten er hurtig at lave og jeg vil anbefale dig at lave den på dagen eller dagen før.