Go Back

Grøntsagslasagne med grønkål, squash og linser

Nem og velsmagende grøntsagslasagne.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid50 minutter
Ret: Børnevenlig mad, Store måltider
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 2 porrer
  • 2 fed hvidløg
  • 1 squash
  • 200 g grønkål (eller spinat)
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk muskatnød
  • 800 g hakkede tomater
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 240 g kogte belugalinser (svarer til en dåse drænede linser)
  • 1 dåse kokosmælk
  • 2 spsk soltørrede tomater
  • 1 pakke pastaplader evt. fuldkorns
  • 3 spsk rasp (kan undlades)
  • Friskkværnet peber
  • Havsalt
  • olie til stegning

Sådan gør du

  • Hak porrer og hvidløg fint. Skær squash over på langs og herefter i tynde skiver.
  • Varm en pande med olie og steg porrer, hvidløg og squash let brune.
  • Skær stængel fra grønkål og hak det fint. Svits det hakkede grønkål med på panden.
  • Tilsæt krydderier (inklusiv lidt salt og peber), hakkede tomater, tomatkoncentrat, linser og halvdelen af kokosmælken.
  • Blend den sidste halve kokosmælk med soltørrede tomater og lidt ekstra muskatnød.
  • Saml din lasagne. Først lidt fyld, dernæst pastaplader, fyld, pastaplader og øverst det ekstra kokosmælk og drys lidt rasp over lasagnen.
  • Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 35-40 minutter. Bruger du friske plader skal den kun have ca. 25 minutter.
  • Server med en frisk salat.