Go Back
+ servings

Dadelkugler der smager af brunkager

Forb. tid5 minutter
Samlet tid5 minutter
Ret: Grøn jul, Sødesager
Antal: 15 små kugler
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 200 g friske dadler (uden sten)
  • 50 g nødder, f.eks. mandler eller hasselnødder
  • 1 knivspids stødt ingefær
  • ½ tsk kardemomme
  • 1 tsk kanel
  • 1 knivspids salt
  • ca. 30 g havregryn

Sådan gør du

  • Hæld alle ingredienser i en foodprocessor (husk at fjerne sten fra dadlerne først).
  • Lad foodprocessoren køre indtil nødder og dadler er finthakket og det bliver en samlet masse. Tilsæt evt. mere havregryn, hvis nødvendigt.
  • Rul små kugler. Stil dem på køl et par timer (og opbevar dem ellers i køleskabet) inden servering.
  • Dadelkuglerne er en perfekt lille snack til lækkersulten. I juletiden eller resten af året.