Go Back

Julekage med rester af julens søde sager: Risalamande kage

Opskriften er til et springform på 20 cm i diameter. Har du en større form, kan du f.eks. fordoble opskriften. 
Ret: Grøn jul, Sødesager
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

Bunden

  • 200 g brunkager (opskrift her) eller fuldkornskiks
  • 50 g smørbar blok (vegansk smør)

Fyldet

  • 300 g rest af Vegansk risalamande (opskrift her)
  • ½ dl kogende vand
  • 2 tsk agar agar pulver (købes hos helsekosten)

Topping

  • 150 g frosne hindbær eller kirsebærsauce 
  • ½ dl kogende vand
  • 1 tsk agar agar pulver
  • 50 g usaltede pistacienødder

Sådan gør du

  • Tilsæt brunkager og smørbar blok i en foodprocessor så brunkagerne bliver helt knuste og blandet sammen med smøret.
  • Fordel brunkagemassen i et jævnt lag i springformen og tryk det godt sammen. 
  • Pisk agar agar ud i kogende vand i en gryde indtil det er helt opløst. 
  • Vend risalamanden med agar agar vandet i gryden, lad det simre et par minutter og hæld det i springformen over brunkagebunden. 
  • Løft springformen op og bank den let ned mod bordet, så du får lufthuller ud af kagen. Lad kagen køle af imens du laver topping.
  • Pisk agar agar ud i kogende vand i en gryde. Tilsæt frosne hindbær (eller kirsebær sauce) i en gryde. Lad det simre et par minutter. 
  • Hæld nu bærsaucen over kagen og fordel den med et dejskraber. 
  • Tilsidst, Hak pistacienødder fint og drys over kagen. 
  • Stil kagen i køleskabet i mindst 4 timer, så den får lov til at sætte sig. 
  • Kagen er nu klar til at blive serveret.