Go Back

Veganske pebernødder

Ret: Bagværk, Grøn jul
Antal: 3 bageplader

Ingredienser

  • 200 g smørbar blok fra Naturli
  • 1 dl vegetabilsk madlavningsfløde, f.eks. på soja eller havre
  • 200 g sukker, almindeligt hvidt sukker, rørsukker eller kokosukker
  • 1 tsk hvid peber
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • ½ tsk stødt ingefær
  • 1 tsk bagepulver
  • ca. 100 g hvedemel

Sådan gør du

  • Tag smørbar blok ud af køleskabet en halv times tid før du går i gang.
  • Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  • Pisk smøbar blok med fløde og sukker, brug gerne en røremaskine, hvis du har en. 
  • Bland de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt lidt efter lidt imens du pisker det godt sammen. 
  • Drys lidt mel på bordet og ælt dejen godt sammen med fingrene. 
  • Del dejen op i mindre stykker og rul dejstykkerne til aflange pølser. Skær derefter små stykker, som du triller til kugler.
  • Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 8-9 minutter, til de bliver gyldne.
  • Lad pebernødderne køle helt af, så de bliver sprøde.
  • Opbevar i en kagedåse eller anden lufttæt beholder.