Go Back
+ servings

Veganske pebernødder

Opdateret opskrift d. 24. november 2021
Ret: Bagværk, Grøn jul
Antal: 3 bageplader
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 200 g smørbar blok fra Naturli eller Violife (den faste blok - ikke den i smørbakke)
  • 1 dl vegetabilsk madlavningsfløde, f.eks. på soja eller havre
  • 200 g sukker, almindeligt hvidt sukker, rørsukker eller kokosukker
  • 1 tsk hvid peber
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk bagepulver
  • 450 g hvedemel

Sådan gør du

  • Tag smørbar blok ud af køleskabet en halv times tid før du går i gang.
  • Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
  • Pisk smørbar blok med fløde og sukker, brug gerne en røremaskine, hvis du har en. Bland de tørre ingredienser i en skål og tilsæt dem lidt efter lidt til de våde ingredienser. Ælt dejen godt sammen (enten med fingrene eller i røremaskinen). 
  • Tryk dejen sammen med fingrene og del dejen op i mindre stykker. Rul dejstykkerne til aflange pølser. Skær derefter små stykker, som du triller til kugler (mine pebernødder er ca. på størrelse med en 2 krone inden de kommer i ovnen).
  • Læg pebernødderne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 10-12 minutter, til de bliver gyldne (i min ovn skal de have 10 minutter).
  • Lad pebernødderne køle helt af, så de bliver sprøde. Opbevar i en kagedåse eller anden lufttæt beholder.