Go Back

Nøddefrikadeller med rosmarin

Ret: Hovedret

Ingredienser

  • 200 g hasselnødder
  • 400 g squash
  • 200 g kartofler
  • 50 g skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • Rosmarin, frisk eller tørret
  • 4 spsk chiafrø
  • 100 g havregryn
  • 1-2 dl plantemælk
  • Olie til stegning
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Rist hasselnødder på en tør pande.
  • Blend squash, kartofler og hassselnødder i en foodprocessor.Alternativt kan squashen og kartoflerne rives, og nødderne hakkes med en kniv.
  • Læg farsen på et rent viskestykke og knug så meget af væden med en kniv.
  • Hak løg og hvidløg og steg dem i olie.
  • Hak rosmarinen fint.
  • Rør løgene i farsen sammen med rosmarin, chiafrø, havrregrynog mælk. Farsen skal være ret fast.
  • Smag til med salt og peber og lad farsen hvile en halv times tid.
  • Form ti-tolv frikadeller med hænderne og pres dem godt sammen.
  • Steg frikadellerne på en pande.