Go Back
+ servings

Overnight oats med blåbær og vanilje

Overnight oats er lidt et lifehack for vores lille familie. Jeg gør tre glas klar om aftenen flere gange om ugen og næste morgen har vi den skønneste grød klar til at spise. 
Ret: Morgenmad, Snack
Antal: 1 person
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 50 g havregryn
  • 50 g bær, friske eller frosne*
  • ½ moden banan
  • 1 spsk chiafrø
  • ½ tsk vaniljepulver
  • evt. 1-2 tsk ahornsirup for sødme
  • 1-2 dl plantemælk, f.eks. mandelmælk eller havremælk

Sådan gør du

  • Rør alle ingredienserne sammen i et glas (med tilhørende låg). Sørg for at der er rigeligt væske, da chiafrø og havregryn suger meget af væsken.
  • Sæt i køleskabet natten over og næste morgen har du et lækkert morgenmåltid. 

Noter

*Fødevarestyrelsen anbefaler at frosne bær får et hurtigt opkog, da købe bær ofte ikke er vasket inden de er frosset ned og af risiko for bakterier. Det er dog meget individuelt hvad folk gør i praksis.