Go Back
+ servings

Cremet Græskarsuppe med masser af topping

Cremet og fyldig suppe med efterårets farver. Perfekt i vinterhalvåret, hvor græskar er i sæson. Hvis du har en blender der kan lave varm suppe kan du bruger fremgangsmåde nummer to. Har du ikke det, kan du bruge den første fremgangsmåde.
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid25 minutter
Ret: Mindre retter, Suppe
Antal: 4 Personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk sød paprika
  • 1 lille hokkaido græskar eller butternut squash
  • 2 røde peberfrugter
  • 3-4 tomater
  • 2 spsk soltørrede tomater tørrede eller i olie
  • 2,5 dl kokosmælk eller vegetabilsk madlavningsfløde
  • 5 dl grøntsagsfond eller 5 dl vand og 1 bouillonterning
  • friskkværnet peber
  • havsalt

Topping:

  • 250 g champignon i skiver
  • 240 g kogte kikærter
  • olivenolie til stegning
  • 1 tsk sød paprika
  • ½ tsk chilipulver
  • salt
  • 100 g frisk spinat
  • neutral sojayoghurt eller havrefraiche

Sådan gør du

I gryde med stavblender eller blender uden suppefunktion

  • Pil og hak løg og hvidløg groft. Varm en grydemed lidt olie og steg løg og hvidløg sammen med sød paprika. Flæk græskaret og skrab kernerne ud med en ske.Lad skrællen sidde på, hvis det er økologisk. Skær græskaret i grove stykker. Fjernkernehus fra peberfrugterne og skær også dem og tomaterne i grove stykker.
  • Hæld alle resterende grøntsager i en gryde ogtilsæt grøntsagsfond eller vand og bouillon, så væsken lige dækker grøntsagerne.Kog grøntsagerne i ca. 20 minutter til de er møre. Imens suppen koger, kan du gå i gang med at lave din topping.
  • Tilsæt soltørrede tomater, kokosmælk, salt og rigeligtpeber. Blend suppen, enten direkte i gryden med en stavblender eller hældgrydens indhold i en blender og blend indtil suppen er helt cremet. Tilpaskonsistensen med lidt mere grøntsfond eller kokosmælk, sørg for at den ikkebliver for tynd. Smag suppen til med salt og peber og anret med topping.

I din powerblender (med suppefunktion)

  • Flæk græskaret og skrab kernerne ud med en ske og skær den i grove stykker. Læg stykkerne på et rist beklædt med bagepapir og bag stykkerne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.
  • Skær tomater, peberfrugt og løg i grove stykker. Pil hvidløg. Tilsæt kokosmælk, vand, de ovnbagte græskar stykker i blenderkanden. Efterfulgt af de bagte græskarstykker, tomater, peberfrugt, løg og hvidløg. Tilsæt også sød paprika, salt og peber.
  • Læg låg på blenderen. Tryk på suppe ikonet og lad suppen køre 1-2 tryk indtil den er rygende varm. Smag til med ekstra krydderier, salt og peber. Gør topping klar imens blenderen kører.

Topping

  • Rens og skær champignon i skiver. Varm en pandemed lidt olie og steg champignonskiverne til de er gyldne. Tag de stegte svampe af panden. Tilsæt igen lidt olie på panden og stegkikærterne med paprika, chilipulver og lidt salt til de har fået en flot gyldenfarve. Hak spinat fint.
  • Anret din suppe med lidt yoghurt, stegte champignon, ristede kikærter og finthakket spinat. Server med ekstra friskkværnet peber.